+36 30 218 0949 info@pahor.hu

Megérkezett a pontos dátum a TSM hivatalos üzembeállásáról. Az ország 89 pontján mérik majd a személyautókat és a teherautókat az útburkolatba épített tengelysúlymérők. További részletek és a pontos helyszínekről előző cikkünkből tájékozódhat.

Szeptember 19-én, kedden hivatalosan is elindult a TSM, így minden jármű súlyát mérik majd, aki elhalad a telepített állomásoknál. Elsősorban a túlsúlyos teherautókat akarják kiszűrni.

image 300x168 - Figyelem: Itt a dátum a TSM élesedéséről

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint a mérőpontok hitelesítése jelenleg is zajlik, ez a folyamat várhatóan az idei évben lezárul. Várhatóan néhány százalékos hibahatárt engedélyez majd a rendszer, amiről egyelőre pontos adat nem áll rendelkezésre, várhatóan 4-5 százalékot jelent majd. Ez nem hivatalos adat ezt majd a mérőpontok hitelesítése után teszik majd közzé.

A szabálysértés mértékétől függően 50 és 500 ezer forint között mozoghat majd a bírság. A büntetések feloszlásáról az alábbi táblázatból tájékozódhat:

 

 

Díj

Felelős

500 kg össztömeg-vagy tengelytúlterhelés felett

5%-ig

30 ezer Ft

feladó

5%-tól 10%-ig

80 ezer Ft

feladó

10%-tól 20%-ig

200 ezer Ft

felrakó

20%tól 30%-ig

350 ezer Ft

szállító

30% felett

500 ezer Ft

gépjárművezető

Cégünk, a Pahor Járműfelépítmények elkötelezett a „súlyprobléma” megoldásában: a lehető legkönnyebb felépítmények kifejlesztésével és készítésével segítjük ügyfeleinket.

A súlycsökkentést az acélalkatrészek arányának csökkentésével, az alumínium elemek használatával tudjuk elérni. A szinte teljes mértékben alumíniumból készült felépítményeink használatával jelentős súlymegtakarítást érhető el, ami a szabályosan szállítható áru tömegét növeli. Már futnak az utakon az első teljesen alumínium elemekből épült, alumínium ponyvavázas felépítményeink.

Keressen bennünket, ha új, extrakönnyű felépítményre van szüksége, vagy a meglévő felépítményét szeretné „könnyűsúlyúvá” tenni. Kérje tanácsunkat! Segítünk, ha tudunk.

... hogy a meccs ne a mérlegelésnél dőljön el!